Lidhjeserioze brand

Ushqimet të cilat nuk duhet të konsumoni në mëngjes

By: Lidhje Serioze
22/12/2016 3:35

1. Ushqimet që kanë maja/tharm

Ushqimet që përmbajnë maja irritojnë shtresën e stomakut dhe mund të shkaktojnë fryrje.

2. Ëmbëlsirat

Ngrënia e sheqerit rrit nivelin e insulinës, e cila në anën tjetër rrit presionin në pankreas, i cili vetëm sa është zgjuar. Kjo mund te çoj në diabet.

3. Qumështi dhe produktet e qumështit

Nëse hani jogurt në stomak të zbrazur, atëherë acidi klorhidrik, mbyt bakterien e acidit laktik. Kështuqë ngrënia e produkteve të tilla për mëngjes ka pak përfitime për trupin tuaj.

4. Dardhat

Fibrat të cilat ndodhen në dardhë mund të dëmtojnë membranat delikate të mukozës.

5. Domatet

Domatet rrisin nivelin e acidit në organizëm.  Kjo mund te çoj në ulcerë gastrike.

6. Trangujt dhe perimet e tjera jeshile

Perimet e papërpunuara janë burime të pasura të amino acideve. Gjithësesi ato mund te shkaktojnë thartirë, fryrje dhe dhimbje të abdomenit, sidomos kur konsumohet në stomak të zbrazur.

7. Bananet

Nëse hani banane kur stomaku juaj është i zbrazët, kjo mund të çoj në rritje të sasisë së magneziumit në gjak. Kjo mund të dëmtoj zemrën tuaj.

8. Erëzat

Ushqimet me erëza mund të shkaktojnë dëmtim dhe irritim të mukozës gastrike dhe rrisin prodhimin e acidit në stomakun tuaj. Kjo kontribuon në shumë probleme të zakonshme të sistemit të tretjes.

9. Pijet e gazuara të ftohta

Pirja e pijeve të gazuara në mëngjes mund të dëmtoj membranën tuaj te mukozës dhe reduktoj furnizimin me gjak në stomak. Si rezultat ushqimi tretet më vështirë.

10. Frutat agrume

Frutat agrume janë të pasura me acide të frutave. Kur hahen në stomak të zbrazët, mund të shkaktojnë thartirë dhe gjithashtu rrisin rrezikun e gastritit dhe ulcerës gastrike.