Lidhjeserioze brand

Botoksi – jo vetëm produkt i bukurisë

By: Lidhje Serioze
19/12/2016 10:29

Toksina Botulinum – më shumë e njohur si Botoks (Botox) – është një toksinë e prodhuar nga një baktere që për herë të parë u zbulua në salçiçe të këqija në shekullin e tetëmbëdhjetë. Emrin e ka marrë nga emri latin për salçiçet – botulus.

Është kaq i rrezikshëm, sa prodhohet vetëm në impiante ushtarake dhe ka një kosto prej 150 miliardë dollarësh për kilogram, pra është edhe substanca më e shtrenjtë e bërë ndonjëherë. Megjithatë, pavarësisht se është kaq helmuese dhe e kushtueshme, ka një kërkesë të madhe për të. Njerëzit paguajnë shuma të mëdha parash për të marrë injeksione në fytyrë.

Kur botoksi u prezentua ne vitin 2002, u përbuzë gjerësisht si një zgjidhje mjekësore komplet e çmendur. Injektimi i qëllimshëm i fytyrës me toksina përgjegjëse për sëmundje infektive me qëllimin e vetëm, që të dukemi disa vjet më të rinj, dukej e rrezikshme dhe e cekët. Por pas një dekade e gjysme, Botoksi është bërë procedura me e njohur kozmetike ne vend- dhe profesionistët medisinor vazhdimisht po gjejnë mënyra të reja për te përdorur këtë substancë.

Toksina Botulinum është një neurotoksinë, ajo hyn te nervat dhe shkatërron proteinat më të rëndësishme. Kjo ndalon komunikimin mes nervave dhe muskujve. Vetëm rritja e një nervi të ri mund të rikthejë funksionimin e muskujve dhe kjo kërkon shumë muaj kohë.

Është bërë i populluar si produkt për heqjen e rrudhave në fytyrë, duke shkaktuar paralizimin e nervave që krijojnë rrudhat.

Nuk ju heq vetëm rrudhat- studimet tregojnë që mund të përmirësoj edhe deponimin tuaj. Derisa, pamja e mirë e bën një person të ndihet mirë, studimet në Universitetin e Teksasit-Austin, kanë treguar që botoksi mund ta lehtësoj edhe depresionin.

Efekti paralizues i toksinës është shumë më tepër se sa një produkt i thjeshtë bukurie. Është jashtëzakonisht i vlefshëm në trajtimin e disa problemeve mjekësore, duke filluar nga strabizmi te migrena, djersitja e tepërt apo fshikëzat që rrjedhin. Në fakt aktualisht ka më shumë se 20 lloje të ndryshme kushtesh mjekësore në të cilat përdoret Botulinumi për mjekim. Më shumë raste të reja po zbulohen.

Toksina Botulinum – më shumë e njohur si Botoks (Botox) – është një toksinë e prodhuar nga një baktere që për herë të parë u zbulua në salçiçe të këqija në shekullin e tetëmbëdhjetë. Emrin e ka marrë nga emri latin për salçiçet – botulus.

Është kaq i rrezikshëm, sa prodhohet vetëm në impiante ushtarake dhe ka një kosto prej 150 miliardë dollarësh për kilogram, pra është edhe substanca më e shtrenjtë e bërë ndonjëherë. Megjithatë, pavarësisht se është kaq helmuese dhe e kushtueshme, ka një kërkesë të madhe për të. Njerëzit paguajnë shuma të mëdha parash për të marrë injeksione në fytyrë.

Kur botoksi u prezentua ne vitin 2002, u përbuzë gjerësisht si një zgjidhje mjekësore komplet e çmendur. Injektimi i qëllimshëm i fytyrës me toksina përgjegjëse për sëmundje infektive me qëllimin e vetëm, që të dukemi disa vjet më të rinj, dukej e rrezikshme dhe e cekët. Por pas një dekade e gjysme, Botoksi është bërë procedura me e njohur kozmetike ne vend- dhe profesionistët medisinor vazhdimisht po gjejnë mënyra të reja për te përdorur këtë substancë.

Toksina Botulinum është një neurotoksinë, ajo hyn te nervat dhe shkatërron proteinat më të rëndësishme. Kjo ndalon komunikimin mes nervave dhe muskujve. Vetëm rritja e një nervi të ri mund të rikthejë funksionimin e muskujve dhe kjo kërkon shumë muaj kohë.

Është bërë i populluar si produkt për heqjen e rrudhave në fytyrë, duke shkaktuar paralizimin e nervave që krijojnë rrudhat.

Nuk ju heq vetëm rrudhat- studimet tregojnë që mund të përmirësoj edhe deponimin tuaj. Derisa, pamja e mirë e bën një person të ndihet mirë, studimet në Universitetin e Teksasit-Austin, kanë treguar që botoksi mund ta lehtësoj edhe depresionin.

Efekti paralizues i toksinës është shumë më tepër se sa një produkt i thjeshtë bukurie. Është jashtëzakonisht i vlefshëm në trajtimin e disa problemeve mjekësore, duke filluar nga strabizmi te migrena, djersitja e tepërt apo fshikëzat që rrjedhin. Në fakt aktualisht ka më shumë se 20 lloje të ndryshme kushtesh mjekësore në të cilat përdoret Botulinumi për mjekim. Më shumë raste të reja po zbulohen.

Toksina Botulinum – më shumë e njohur si Botoks (Botox) – është një toksinë e prodhuar nga një baktere që për herë të parë u zbulua në salçiçe të këqija në shekullin e tetëmbëdhjetë. Emrin e ka marrë nga emri latin për salçiçet – botulus.

Është kaq i rrezikshëm, sa prodhohet vetëm në impiante ushtarake dhe ka një kosto prej 150 miliardë dollarësh për kilogram, pra është edhe substanca më e shtrenjtë e bërë ndonjëherë. Megjithatë, pavarësisht se është kaq helmuese dhe e kushtueshme, ka një kërkesë të madhe për të. Njerëzit paguajnë shuma të mëdha parash për të marrë injeksione në fytyrë.

Kur botoksi u prezentua ne vitin 2002, u përbuzë gjerësisht si një zgjidhje mjekësore komplet e çmendur. Injektimi i qëllimshëm i fytyrës me toksina përgjegjëse për sëmundje infektive me qëllimin e vetëm, që të dukemi disa vjet më të rinj, dukej e rrezikshme dhe e cekët. Por pas një dekade e gjysme, Botoksi është bërë procedura me e njohur kozmetike ne vend- dhe profesionistët medisinor vazhdimisht po gjejnë mënyra të reja për te përdorur këtë substancë.

Toksina Botulinum është një neurotoksinë, ajo hyn te nervat dhe shkatërron proteinat më të rëndësishme. Kjo ndalon komunikimin mes nervave dhe muskujve. Vetëm rritja e një nervi të ri mund të rikthejë funksionimin e muskujve dhe kjo kërkon shumë muaj kohë.

Është bërë i populluar si produkt për heqjen e rrudhave në fytyrë, duke shkaktuar paralizimin e nervave që krijojnë rrudhat.

Nuk ju heq vetëm rrudhat- studimet tregojnë që mund të përmirësoj edhe deponimin tuaj. Derisa, pamja e mirë e bën një person të ndihet mirë, studimet në Universitetin e Teksasit-Austin, kanë treguar që botoksi mund ta lehtësoj edhe depresionin.

Efekti paralizues i toksinës është shumë më tepër se sa një produkt i thjeshtë bukurie. Është jashtëzakonisht i vlefshëm në trajtimin e disa problemeve mjekësore, duke filluar nga strabizmi te migrena, djersitja e tepërt apo fshikëzat që rrjedhin. Në fakt aktualisht ka më shumë se 20 lloje të ndryshme kushtesh mjekësore në të cilat përdoret Botulinumi për mjekim. Më shumë raste të reja po zbulohen.

Toksina Botulinum – më shumë e njohur si Botoks (Botox) – është një toksinë e prodhuar nga një baktere që për herë të parë u zbulua në salçiçe të këqija në shekullin e tetëmbëdhjetë. Emrin e ka marrë nga emri latin për salçiçet – botulus.

Është kaq i rrezikshëm, sa prodhohet vetëm në impiante ushtarake dhe ka një kosto prej 150 miliardë dollarësh për kilogram, pra është edhe substanca më e shtrenjtë e bërë ndonjëherë. Megjithatë, pavarësisht se është kaq helmuese dhe e kushtueshme, ka një kërkesë të madhe për të. Njerëzit paguajnë shuma të mëdha parash për të marrë injeksione në fytyrë.

Kur botoksi u prezentua ne vitin 2002, u përbuzë gjerësisht si një zgjidhje mjekësore komplet e çmendur. Injektimi i qëllimshëm i fytyrës me toksina përgjegjëse për sëmundje infektive me qëllimin e vetëm, që të dukemi disa vjet më të rinj, dukej e rrezikshme dhe e cekët. Por pas një dekade e gjysme, Botoksi është bërë procedura me e njohur kozmetike ne vend- dhe profesionistët medisinor vazhdimisht po gjejnë mënyra të reja për te përdorur këtë substancë.

Toksina Botulinum është një neurotoksinë, ajo hyn te nervat dhe shkatërron proteinat më të rëndësishme. Kjo ndalon komunikimin mes nervave dhe muskujve. Vetëm rritja e një nervi të ri mund të rikthejë funksionimin e muskujve dhe kjo kërkon shumë muaj kohë.

Është bërë i populluar si produkt për heqjen e rrudhave në fytyrë, duke shkaktuar paralizimin e nervave që krijojnë rrudhat.

Nuk ju heq vetëm rrudhat- studimet tregojnë që mund të përmirësoj edhe deponimin tuaj. Derisa, pamja e mirë e bën një person të ndihet mirë, studimet në Universitetin e Teksasit-Austin, kanë treguar që botoksi mund ta lehtësoj edhe depresionin.

Efekti paralizues i toksinës është shumë më tepër se sa një produkt i thjeshtë bukurie. Është jashtëzakonisht i vlefshëm në trajtimin e disa problemeve mjekësore, duke filluar nga strabizmi te migrena, djersitja e tepërt apo fshikëzat që rrjedhin. Në fakt aktualisht ka më shumë se 20 lloje të ndryshme kushtesh mjekësore në të cilat përdoret Botulinumi për mjekim. Më shumë raste të reja po zbulohen.(Burimi)