Lidhjeserioze brand

6 Këshilla për të ju shmangur shtimit në peshë derisa po plakeni

By: Lidhje Serioze
08/12/2016 10:41

Pavarësisht asaj çfarë mendoni, mosha nuk është arsyeja e vetme pse ne shtojmë peshë. Ka shumë arsye të tjera, por një ndryshim në stilin e jetës është faktori kryesor që duhet ta fajësojmë. Lidhje Serioze ju sjellë disa këshilla të vlefshme për mënyrën sesi të arrijmë këtë fazë të jetës duke u ndjerë të shëndetshëm dhe aktiv.

1. Luleshtrydhe, molla dhe qepë

1

Shkencëtarët kanë zbuluar që konsumi i rritur i ushqimeve të pasura me flavonoid është i shoqëruar me mirëmbajtje të peshës dhe ka efekt pozitiv në proces të humbjes së saj. Lules
Shkencëtarët kanë zbuluar se konsumi në rritje të ushqimeve të flavonoid të pasur është e lidhur me mirëmbajtjen e peshës dhe ka një efekt pozitiv në procesin e humbje peshë.
Produktet që mund të ju ndihmojnë të humbisni peshë janë:

  • Brusnica
  • Luleshtrydhja
  • Qershia
  • Rrushi
  • Manaferrat e egra
  • Çaj
  • Molla
  • Qepët
  • Purri
  • Brokoli

Duke përfshirë këto ushqime në planin tuaj të dietës, do të ketë impakt pozitiv në shëndetin e përgjithshëm.

2. Qëndroni fizikisht aktiv

2

Mos harroni që metabolizmi jonë ngadalëson në kohën kur bëhemi më të moshuar, dhe, si pasojë, ne fitojmë trashësi dhe shtojmë kilogram. Që t`i shmangemi shtimit të peshës, qëndro aktiv. Mënyra më e mirë për ta bërë këtë është ushtrime fizike të riskut të ulët, në baza të rregullta.

Si rrjedhojë, të ushtruarit dhe aktiviteti ju ndihmon muskujve dhe nyejve tuaja të qëndrojnë të forta dhe të reja, gjithashtu ka ndikim të vonoj pakëz procesin e plakjes.

Vini re! Studimet e fundit kanë treguar që një sesion 10-minutësh i ushtrimeve, i bërë 3 herë në ditë është poaq efektiv sa një aktivitet fizik 30-minutësh i pandërprerë. Kështu që ecja më këmbë shkallëve në vend të liftit, parkimi i veturës pak më larg zyrave, ose një shëtitje 10-minuteshe kanë efekte pozitive.

3. Qëndro mentalisht aktiv

3-2

Problemet me kujtesen  konsiderohen të jenë pjesë normale e procesit të plakjes. Por, nuk është që nuk mund të bëjmë diçka për këtë. Aktivitetet e këndshme të tilla si leximi, plotësimi i fjalëkryqeve, shahu ose edhe lojëra online, do të stimulojnë pjesë të trurit, duke nxitur kujtesën dhe përqendrimin. Shprehi të tilla të mira zgjojnë dhe ushtrojnë trurin tuaj, ndihmojnë mbrojtjen nga stresi dhe depresioni dhe mirëmbajnë kualitetin e jetës tuaj.

 

 

4. Thuaj “JO” dietave

4

Dietat me nivel të ulët të kalorive mund të dobësojnë metabolizmin tuaj, pra të ulin shpejtësinë e metabolizmit. Kur nuk merr kalori të mjaftueshme, trupi juaj përpiqet të ruaj gjithë energjinë dhe, si rezultat, ruan kaloritë. Nëse ju ktheheni dietave të rrepta, në mënyrë të përsëritur, niveli juaj i metabolizmit kurrë nuk do të kthehet në normale.

 

 

5. Monitoro shëndetin tënd rregullisht

5

Plakja mund të sjellë problem me shëndetin si hipertensionin dhe osteoporozën, gjë që e bën më të vështirë të qëndrosh aktiv.

Kontrollet mjekësorë të rregullta ju ndihmojnë të qëndroni të shëndetshëm dhe shijoni gjdo ditë të jetës tuaj.

 

6. Fillo sa më shpejtë që të kesh mundësi

6

Mendon që mund të fitosh ca kilogram tani dhe ti humbësh ato kohë më vonë? Harroje! Njësoj sikur pastrimi i dhëmbëve dy herë në ditë, juve ju duhet t`i prezantoni shprehi të shëndetshme jetës tuaj sa më shpejt që të keni mundësi. Në këtë mënyrë nuk keni pse të shqetësoheni për disa kilogram shtesë në të ardhmen.

TAGS:shëndeti,